preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac

 > Naslovnica
Vijesti

31. LOVRAKOVI DANI KULTURE

Autor: Marina Balen, 12. 6. 2018.

Fotografija OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac.

Ovogodišnji Lovrakovi dani kulture započeli su utorak 5. lipnja 2018. godine s Igrama družbe Pere Kvržice na kojima se okupilo šest ekipa osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije. Sudjelovala je i ekipa OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina i ekipa iz Mađarske općine Buzsak čime su igre dobile i međunarodni karakter. Učenici su u kategoriji djevojčica i dječaka odmjerili snage u raznim pomalo već zaboravljenim štafetnim igrama kao što su skakanje u vrećama, prenošenje klipova kukuruza, drvene slagalice i vješanje narodne nošnje. Lovrakove dane kulture svečano je otvorila zamjenica župana gđa. Bojana Hribljan. Na samom otvaranju Igara načelnik općine gosp. Marijan Dautanac predao je ključ Općine mladim Lovrakovcima čime je započela njihova vladavina za vrijeme Lovrakovih dana kulture.

FOTOGALERIJA 31.LDK

Rezultati igara:

 

DJEVOJČICE

 

DJEČACI

1.

OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac

1.

OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Ogulin

2.

OŠ Buzsak

2.

OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac

3.

OŠ Berek

3.

ČOŠ Josipa Ružičke Končanica

 

Sljedeći dan izvedene su dvije kazališne predstave. U jutarnjem terminu predstava Nevolje princeze Lijepe u izvedbi Bjelovarskog kazališta i u večernjem terminu predstava Škripi đeram 'ko je na bunaru? u izvedbi Ladislavskog amaterskog kazališta.

U četvrtak je održana središnja manifestacija na kojoj su dodijeljene nagrade za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje sa državnog natječaja na temu Blago moga zavičaja. Ove godine pristigao je rekordan broj učeničkih ostvaraja. Održan je i okrugli stol za nagrađene učenike i voditelje.

U popodnevnim satima na središnjoj manifestaciji dodijeljena je Državna nagrada „Mato Lovrak“ za najbolji dječji roman tiskan u 2017. godini. Ovogodišnja dobitnica nagrade je književnica Sonja Smolec i roman Marama s bubamarama u izdanju nakladničke kuće Semafora. Nagradu je obrazložio prof. emer. Stjepan Hranjec, a uručili su je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja gđa. Lidija Kralj i župan Bjelovarsko-bilogorske županije gosp. Damir Bajs. Dodjeli nagrada nazočila je i izaslanica ministrice kulture Maja Znčić i dr.sc. Diana Zalar, članica povjerenstva za odabir nagrade. Održan je i bogat kulturni program u izvedbi učenika naše škole i Glazbene škole Brune Bjelinskog iz Daruvara, PO Grubišno Polje.

U petak u 16,00 sati održan je stručni skup za učitelje i stručne suradnike na temu Čitanje za učenje u okviru međupredmetne teme Učiti kako učiti.  Interaktivna predavanja održale su dr. sc. Marijana Češi i Mirela Skelac, univ. spec. act. soc. Nakon predavanja održane su i radionice pod vodstvom prof. savjetnica Nikoline Marinić, učiteljice Ana Nakani, knjižničarke Andreje Petrić i profesorice Nataše Saraja.

U subotu je održan Sajam kreativnosti u prekrasnom ambijentu Centra „Mato Lovrak“. Izveden je  bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili KUD Remete iz Zagreba, kućni teatar Škripzikl, Hrvatsko srce iz Velikog Grđevca. Organizirana je likovno-kiparska kolonija te prodajna izložba rukotvorina i domaćih proizvoda sa lokalnih OPG-ova. Pripremljena je i bogata gastronomska ponuda.

U subotu je u večernjim satima održan Susret poštovatelja Mate Lovraka na kojem je predstavljen 20. broj časopisa Mlinovi i niz crtica iz života Velikogrđevčana te prikaz fotografija sa dosadašnjih trideset Lovrakovih dana kulture čime smo dobili uvid kako se manifestacija stvarala i kako je godinama obogaćivana nizom novih sadržaja.

Ovom prilikom upućujemo zahvalu svim sponzorima, donatorima i volonterima te pokroviteljiima Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu kulture, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Općini Veliki Grđevac bez koji ne bismo mogli organizirati manifestaciju.
CISOK

 

e-Dnevnik
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CARNET
CARNET
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

26.11.2018. 13:51
Završila jubilarna 20. CARNET-ova konferencija CUC
“Budućnost je digitalna no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.”

15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac / Trg Mate Lovraka 11, HR-43270 Veliki Grđevac / www.os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr / ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju