preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST - POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE

Autor: Marina Balen, 3. 9. 2020.

Dragi učenici i roditelj,

ispred nas je još jedna izazovna nastavna godina. Svi željno iščekujemo povratak u školske klupe i ovim putem Vas želimo informirati o specifičnostima organizacije u našoj školi sukladno svim relevantnim uputama i preporukama. Učiniti ćemo sve da maksimalno zaštitimo zdravlje naših učenika i djelatnika. Zbog toga je važno držati se svih preporuka koje ćemo propisati.

Nastava će se organizirati u jednosmjenskom radu. Osnivač je osigurao za sve učenike putnike i djelatnike maske koje će učenici dobiti prvi dan nastave. Na razini svih škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija donesena je odluka o skraćivanju nastavnog sata na 40 minuta, a za isto će se tražiti suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Organizira je prehrana učenika na način da učenici jedu u razredima. Cijena obroka ostaje 5,47 kn, a prehrana počinje u srijedu 9.9.2020. Organiziran je i prijevoz hrane u područne škole.

Nastava za razrednu nastavu počinje u 7,45 sati i završava u 11,35 sati. Prijevoz u odlasku iz škole organiziran je na način da autobusi za razrednu nastavu kreću u 11,40.

Nastava za predmetnu nastavu počinje u 8,00 sati i završava u 12,35 sati. Prijevoz u odlasku iz škole organiziran je na način da autobusi za predmetnu nastavu kreću u 12,40.

Prijevoz u dolasku još nije definiran te Vas molim za strpljenje. Vozni red ćemo objaviti tijekom petka.

Svi učenici imaju svoje stalne učionice, a nastava informatike organizirana je u učionici informatike dok će nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenici imati na školskom igralištu za vrijeme lijepog vremena, a u suprotnom u školsko-sportskoj dvorani.

Sukladno preporukama nastava je u predmetnoj nastavi organizirana u blok satovima kako bi maksimalno ograničio broj ljudi istovremeno u školi. U svim učionicama imamo potreban razmak od 1.5 m, te učenici u razredu neće morati nositi maske. Nošenje maski obavezno je u školskom prijevozu jer se u istom autobusu nalaze učenici iz različitih razrednih odjela. Učitelji engleskog jezika, informatike, njemačkog jezika, glazbene kulture i  vjeroučitelji obavezni su nositi masku u razrednoj nastavi.

Učenici po dolasku u školu obavezno dezinficiraju ruke, prolaze kroz dezinfekcijsku barijeru za dezinficiranje obuće. Obavezno je mjerenje temperature na način da roditelji u posebnu bilježnicu zapisuju izmjerenu vrijednost svako jutro.

U školi je obavezno nositi isključivo papuče. Učenici se preobuvaju ispred svojih razreda.

Raspored po učionicama je sljedeći:

1.razred – učionica 1. razred
2. razred – učionica 2. razreda
3.razred – učionica 3. razreda
4. razred – učionica 4. razreda
5.a razred – učionica povijesti
5.b razred – učionica hrvatskog jezika
6.a razred – učionica likovne kulture
6.b razred – učionica engleskog jezika
7.a razred – učionica pored informatike (bivša blagovaonica)
7.b razred – učionica matematike
8.a razred – učionica fizike
8.b razred – učionica biologije

Svi učenici dobili su udžbenike, dodatne materijale, bilježnice i pribor. Zahvaljujemo se Općini Veliki Grđevac na sveobuhvatnom financiranju svih radnih materijala. Raspored preuzimanja udžbenika javili su vam razrednici.

Prvi dan škole organizirana su 2 sata razrednika. Razredna nastava počinje u 7,45 sati, a predmetna nastava u 8,00 sati. Raspored prijevoza objavit ćemo naknadno. Za prvi dan škole potrebno je ponijeti papuče, bilježnicu i olovku. Učenici koji koriste školski prijevoz obavezni su u prijevozu nositi masku. Obaveza je razrednika upoznati učenike i roditelje sa svim relevantnim dokumentima i uputama.

Iznimno se za učenike 1. razreda organizira poseban termin dolaska u školu u 10,30 sati. Roditelji će prvi dan nastave moći ući u učionicu u pratnji učenika (isključivo jedan roditelja u pratnji učenika) na način da se poštuju sve epidemiološke mjere. Za roditelje je obavezno nošenje maske.

Postoje upiti roditelja za produženi boravak. Nakon što krene nastava napraviti ćemo anketu da vidimo potrebe na razini 1. i 2. razreda te ćemo tada donijeti odluku hoće li se i na koji način sukladno uputama moći organizirati boravak.

Sve upute objavljivat ćemo na web stranici škole. Slobodni ste se javiti u bilo kojem stručnoj službi škole, razredniku ili meni osobno (098/220-821). Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja. Molim Vas da detaljno proučite epidemiološke mjere zaštite u školi i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za kraj Vam se svima želim zahvaliti na strpljenju i poručujem roditeljima da ćemo učiniti sve za zaštitu zdravlja naših učenika. Nalazimo se u iznimnoj i nepredvidivoj situaciji i važno je da napravimo sve sukladno protokolima i epidemiološkim mjerama kako bismo maksimalno zaštitili sve koji sudjeluju u odgojno obrazovnom procesu. 

Sretan povratak u školu svim učenicima i djelatnicima!

Klikom na karticu Više možete pročitati priložene relevante upute i epidemiološke mjere.

Ravnateljica škole:
Marina Balen, dipl. uč. 
CISOK

 

e-Dnevnik
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CARNET
CARNET
21.01.2021. 13:25
Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave uređenja/adaptacije 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i ... The post Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara appeared first on CARNET .

20.01.2021. 14:13
Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji
Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ... The post Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji appeared first on CARNET .

15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .

14.01.2021. 16:24
Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aplikacije za upravljanje školskom mrežom. Prethodno savjetovanje objavljeno je 13. siječnja 2021., a rok za ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

13.01.2021. 10:12
Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama)
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu sustava za korisnike – CARNET gama. Prethodno savjetovanje objavljeno je 11. siječnja 2021., a rok ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama) appeared first on CARNET .

CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac / Trg Mate Lovraka 11, HR-43270 Veliki Grđevac / www.os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr / ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju