preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac

 > Naslovnica
Vijesti

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Marina Balen, 19. 10. 2017.

Svake godine tijekom mjeseca listopada u OŠ Mate Lovraka,  Veliki Grđevac svečano se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

FOTOGALERIJA DANA KRUHA

         Obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti pokazujemo i ostvarujemo zajedništvo roditelja, učenika i učitelja u školama. Tako je i ove školske godine PŠ Donja Kovačica i PŠ Mala Pisanica zajedničkim druženjem, radionicama i ukrašavanjem panoa obilježila Dane kruha. Učenici PŠ Pavlovac pripremili su bogat kulturni program i stol prepun blagodati.

          U matičnoj školi obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz sudjelovanje roditelja, baka, učenika i učitelja. Proveden je integrirani dan uz mnoštvo radionica. Učenici su uredili razredne panoe i kutke prepune plodova jeseni. U dvorani škole postavljena je izložba kruha, krušnih proizvoda i kolača te su učenici poslije posvete uživali u blagovanju.  Svoje pekarske proizvode izložile su i lokalne pekare, Madnić i Klas. Izveden je i bogat kulturni program sa nastupima dramske družine, plesne skupine, folklora, zbora, recitatora i razrednih nastupa. Kulturni program obogaćen je i nastupom malih vrtićanaca Dječjeg vrtića „Slatki potok“.  U suradnji sa Centrom za pomoć i njegu u općini Veliki Grđevac ostvarena je humanitarna suradnja gdje su učenici donirali i počastili poslasticama stare i nemoćne osobe. Zahvaljujemo se gosp. Željku Vinceku na organizaciji humanitarne akcije i na dugogodišnjoj suradnji.

         Vlč. Mijo Posavec, župnik naše župe Svetoga Duha blagoslovio je kruh, krušne proizvode i plodove Zemlje. Učenici su nakon zajedničke molitve sa zadovoljstvom degustirali hranu. Dani kruha podsjećaju nas koliko trebamo biti zahvalni na hrani i plodovima koje nam Zemlja daje. Čuvajmo ju i budimo odgovorni!  

Marica Čičak i Lovorka Pralas, učiteljice RN